Ontdek in deze online tour wat we allemaal te bieden hebben en speel de quiz. In acht tegels zitten vragen verstopt: de letters van de juiste antwoorden vormen samen een woord. Dat is het wachtwoord dat je nodig hebt bij de tegel Kraak de code. Wie weet win jij een mooie prijs!
Video afspelen
Mijn favoriete plek in de school is…
Op Kaj Munk voel je je snel thuis. In dit filmpje vertellen brugklassers wat hun favoriete plek in de school is…
Video afspelen
Elk vak zijn eigen docent
Op de middelbare school heb je niet de hele dag les van dezelfde juffrouw of meester. En je zit je ook niet steeds in hetzelfde lokaal. Nee, je gaat ieder lesuur naar een andere ruimte. Daar staat een vakdocent op je te wachten, die specialist is in zijn vak. Hier een greep uit de vakken die je op Kaj Munk krijgt.
Video afspelen
Handig, je eigen locker!
Je krijgt een kluisje bij de onderbouwaula, zodat je je spullen veilig kunt opbergen. Je telefoon bijvoorbeeld, die kan daar meteen in de usb-oplader! Je opent je locker met een e-sleutel, of via een mobiele app op je smartphone.
Video afspelen
Iedereen zijn
veiligheidsbril op!
Op Kaj Munk leren we je onderzoeken. Dat betekent veel proberen en veel experimenteren, ook in het natuur- of scheikundelokaal. Soms met een wel heel spectaculair resultaat!
Video afspelen
Gewoon goed onderwijs
Op Kaj Munk sta jij als leerling centraal. We geven jou alle ruimte om je talent te ontdekken en te ontwikkelen. Dat begint met gewoon goed onderwijs. Kijk hier wat dat inhoudt op Kaj Munk.
Video afspelen
Kunstenaars in de dop
Kaj Munk heeft een groot aanbod aan kunstvakken: tekenen, handvaardigheid, culturele kunstzinnige vorming, drama, muziek en media. De kunstwerken van onze leerlingen laten we graag zien, in de school zelf én in dit filmpje…
Kaj Munks vakkanjers
Bij het vak Technologie & Toepassing leer je plannen, samenwerken, problemen oplossen en presenteren. Tijdens de Vakkanjer Challenge blijkt steeds weer hoe belangrijk deze ervaring is: de afgelopen vier jaar viel er steeds een team van Kaj Munk in de prijzen!
Len, Demi, Lisa en Nick wonnen de Vakkanjers 2017 met een opdracht voor het Rode Kruis: Hoe kunnen we oude (afval)producten een nieuw leven geven?
Previous
Next
Ze haalden een berg oude spijkerbroeken op bij hun klasgenoten. Toen knipten ze er stroken van, naaiden ze netjes aan elkaar en maakten er een hangmat van! Die hingen ze op in een oud ijzeren frame dat ze verbouwden. De jury wilde de levensgrote hangmat heel graag mee naar huis nemen!
Noa, Tom en Tim gingen voor Waternet aan de slag en veroverden de wisselbeker in 2018:
Welke oplossingen kun je bedenken tegen de wateroverlast in Nederland?
Previous
Next
Samen bedachten ze iets slims, het Smart Water Hotel. Bij overmatige regenval of een dijkdoorbraak blijft het hotel gewoon drijven.Op het dak hadden ze een moestuin aangelegd, zodat er voldoende eten was. En de gasten die wegwilden konden via het raam zo in een bootje stappen!
Daan, Silvan, Maylin en Manou vielen in 2019 in de prijzen met een klus voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Ontwerp een interactief monument voor jongeren waarbij vrijheid in beweging is
Previous
Next
Ze bedachten een wereldbol met op ieder land een lampje. Een brandend lampje betekent vrijheid, als het uitblijft is er geen vrijheid. Dat laatste kan komen door oorlog, natuurgeweld, een dictatuur of onderdrukking van vrouwen. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei nam de wereldbol mee naar diverse tentoonstellingen!
Dit jaar was het prijs voor Romy, Mark Daniël, Pascalle en Tobias, met een opdracht voor de Johan Cruyff Foundation: Hoe kun je kinderen stimuleren om meer te bewegen?
Previous
Next
Het winnende idee werd geboren toen een van hen kauwgom zat te kauwen. En moest denken aan zo’n kauwgomballenautomaat, dat je nooit weet welke kleur eruit komt. De Balrandommizzer was geboren: als je aan het luikje trekt, komt er één bal uit. Het toeval bepaalt welke bal eruit komt en welke sport je dus gaat spelen!
Video afspelen
Vier uur sport per week
Op Kaj Munk heb je per week drie of vier uur Lichamelijke opvoeding! Dat is meer dan de gemiddelde school aanbiedt. En we laten je ook kennismaken met allerlei leuke onbekende sporten, zoals unihockey en lacrosse. We zijn zelfs zo dol op sport dat je er bij ons op de mavo examen in kunt doen!
Video afspelen
Jonge onderzoekers
Bij Onderzoek & Ontwerpen en Technologie & Toepassing zet je met je medeleerlingen je tanden in een actueel vraagstuk, een zogenaamde stinkende casus. Je kruipt daarbij bijvoorbeeld in de rol van architect, bioloog, natuurkundige, econoom of dierverzorger. Drie leerlingen laten hier hun onderzoeksresultaat zien.
Video afspelen
Je staat er niet alleen voor
Naast je docenten staat er op Kaj Munk nog een heel team van begeleiders voor je klaar. Maar hoe weet je naar wie je toe moet met je vraag?
Video afspelen
De vele taken van de conciërge…
De vier conciërges zijn verantwoordelijk voor het toezicht en het beheer op Kaj Munk. Ze zijn altijd zichtbaar aanwezig en lossen tal van problemen op. Ze helpen je bijvoorbeeld bij het plakken van je lekke band.
Video afspelen
De 3 beste pauzeplekken
Even 20 of 30 minuten niks: de pauzes zijn iedere dag weer iets om naar uit te kijken. Maar wat zijn op Kaj Munk de beste plekken om je pauzes en tussenuren door te brengen? Brugklassers verklappen hun favoriete pauzeplekken.
Video afspelen
In de spotlights
Het Lentefeest is het onbetwiste hoogtepunt van het culturele schooljaar: ruim 300 leerlingen tillen samen een megaproductie met zang, muziek, dans en toneel van de grond. Maar ze schitteren niet alleen op het podium, achter de schermen verzorgen ze ook de organisatie en de techniek!
Video afspelen
Dé school voor de 21e eeuw
Je gaat op Kaj Munk veel met de computer doen, maar in het skills lab leer je ook met andere apparaten werken. Die vaardigheden kun je gebruiken bij de onderzoeks-opdrachten die je op school doet.